Skrb za okolje

Bolj kot kdaj koli prej so pomembne teme, kot so trajnost in varstvo okolja, ki so globoko zakoreninjene v korporativni filozofiji in pri katerih ima RIKA že dolgo vodilno vlogo na trgu. Mednarodni standardi tako niso bili vedno izpolnjeni, ampak so bili celo preseženi. Najrazličnejša potrdila najstrožjih inšpekcijskih organov dokazujejo to ekološko usmerjenost na impresiven način.

Kot vodilni v inovacijah in kakovosti v industriji imamo neizogibno drugačen pogled na trajnost, okolje in učinkovitost. Mednarodni standardi, kot so naprimer zahteve za emisije, zato za nas niso nikoli merilo, temveč najnižja meja. Naše vodilo je nekaj drugega: najboljše možno.

Vse kaminske peči že danes dosegajo precej boljše vrednosti emisij, kot jih predpisuje zakon glede trdnih delcev in vsebnosti CO, tako da se lahko v prihodnosti še naprej uporabljajo brez omejitev.

Učinkovito in varčno ogrevajo z moduliranim dovajanjem zraka Rikatronic³, patentiranim sistemom za usmerjanje zraka (RLS) in inovativno tehnologijo peletnih kaminskih peči in ustvarjajo največjo učinkovitost.

Živeti TRAJNOSTNO

Ohranjanje narave je od nekdaj pomemben del poslovne filozofije, zato še naprej razvijamo svoje tehnologije v smeri zmanjševanja porabe in emisij. Samo tako bomo lahko ustrezno odgovorili izzivom našega časa in svojim kupcem ponudili trajnostne izdelke. Zato z našimi izdelki tako mi kot tudi vi prispevamo k ohranjanju okolja.

okoljske smernice

Okoljska zavezanost ne živi samo v podjetju, temveč se aktivno odraža tudi navzven. Z znakom “Green Innovation” se podjetje RIKA v smislu trajnosti prostovoljno odloča za izpolnjevanje vseh zahtev in certificiranje v skladu z najstrožjimi mednarodnimi smernicami: HKI Deutschland, Luftreinhalteverordnung Schweiz, DIBt-Zulassung Deutschland, Österreichisches Umweltzeichen, VHI + VKF (Holzenergie Schweiz)

Alternativni viri energije so prihodnost

Ne nazadnje pa ni pomembno toliko, o kateri vrsti ogrevanja govorimo, ali je to solarni sistem, celice na gorivo ali okolju prijazni RIKA kamini, dejstvo je, da prihodnost pripada novim energetsko varčnim oblikam ogrevanja. Nove oblike izolacije in moderni materiali bodo že v naslednjih nekaj letih potrebovali ogrevalne sisteme z močjo med 10 in 12 kW – kar so idealni pogoji delovanja RIKA peči. RIKA peč je idealna tudi v kombinaciji z daljinskim ogrevanjem na plin, z ogrevanjem na elektriko, z vodnimi črpalkami ali ogrevanjem na sončne celice, saj predstavlja najbolj varčno obliko ogrevanja. Dodaten bonus, ki ga predstavljajo kamini v bivalnih prostorih, pa je čar ognja in domačnosti.

TAKO prispevate VI s pravim kaminom

Biomasa prihaja iz lokalnega okolja, raste in jo je mogoče načrtovati s časom rasti.

Biomasa je regenerativni vir energije in se obnaša na podnebno nevtralen način, saj zgorevanje sprošča samo količino ogljikovega dioksida, ki jo drevo absorbira iz atmosfere med svojo rastjo.

S kurjenjem odpadnega lesa, ki se pojavlja pri negi gozdov, je energetska raba lesnih virov upravičena tako ekološko kot ekonomsko.

Ogrevanje z lesom zmanjšuje emisije fosilnih goriv in s tem tudi učinek tople grede, ki je močno odgovorna za globalno segrevanje.