Več informacij o kaminskih pečeh RIKA najdete na strani prozvajalca

O podjetju Rika

Rika so KAMINSKE PEČI z visokim izkoristkom in sistemom za kroženje zraka mimo stekla tako, da se to skoraj ne saji (ni potrebno težavno čiščenje pred vsako uporabo).

Ponudba obsega tako kamine na polena ( max dolžina polena je 50cm za model SCENA), 20 različnih modelov in 3x toliko variant izgleda. Nekateri modeli nudijo tudi že avtomatiko RIKATONIC, ki vas opozori s svetlobnim signalom, da jo je potrebno doložit ter istočasno že krmili dovod primarnega in sekundarnega zraka. 

Kaminske peči na pelete ( omogočajo neslišno delovanje zveznega dozatorja, tako da lahko stojijo v spalnici ali poleg televizije model COMO in TOPO). Primerni tako za nizko energetske hiše kakor za klasične. Dovod zraka si pri večina modelih lahko pripeljete od zunaj.

Kaminska peč na pelete z vodnim izmenjevalnikom primerna za priklop na radiatorski sistem ali na talno ogrevanje.

Kaminske peči vam rešujejo dilemo jeseni ali spomladi ko še ne bi greli celotnega objekta je pa že sveže in bi se prav prileglo dnevne prostore malo do gret. Primerne so za ogrevanje do 100-150m2 stanovanjske površine ( odvisno od izoliranosti objekta )

ALTERNATIVNI VIRI ENERGIJE SO PRIHODNOST, IZKORISTITE JO ŽE DANES PREDNO VAS V TO PRISILI CENA FOSILNIH GORIV.

Prihodnost pripada energetsko varčnim oblikam ogrevanja, kot so ogrevanje na sončno energijo ali okolju prijazne peči na biomaso z visokim izkoristkom in maksimalnim udobjem.

 

Rika je avstrijsko podjetje z dolgoletno tradicijo. Sedež podjetja se nahaja v severni Avstriji, kjer se z razvojem kaminov ukvarjajo že 20 let

 

RIKA – ZGODBA O USPEHU
IZKUŠNJE ZAGOTAVLJAJO NAJDALJŠE OGREVANJE ...
RIKA izvaja raziskave na področju razvoja kaminov že več kot 20 let in tako v Evropi ostaja pionir v razvoju tehnologije ogrevanja na pelete (leta 1989 je RIKA predstavila tehnologijo ogrevanja s kamini na pelete Evropi).

Z železom v krvi in z novimi idejami v glavi

Naše podjetje se nahaja v osrčju ene najbolj privlačnih regij v zgornji Avstriji, imenovane Pyhrn-Eisenwurzen. V 16. stoletju so bili ljudje na tem področju znani po spretnosti rokovanja z vsemi vrstami kovin, zato ni presenetljivo, da imamo zaposleni v RIKI železo v krvi. Zadnji detajli naših produktov so tako še vedno ročno izdelani, kot so bili pred stotimi leti.

Alternativni viri energije so prihodnost

Ne nazadnje pa ni pomembno toliko o kateri vrsti ogrevanja govorimo, ali je to solarni sistem, celice na gorivo ali okolju prijazni RIKIni kamini, dejstvo je, da prihodnost pripada novim energetsko varčnim oblikam ogrevanja. Nove oblike izolacije in moderni materiali bodo v naslednjih nekaj letih potrebovali ogrevalne sisteme z močjo med 10 in 12 kW – kar so idelani pogoji delovanja RIKInih centralnih ogrevalnih peči. Poleg tega je RIKIna centralna ogrevalna peč idealna tudi v kombinaciji z daljinskim ogrevanjem na plin, z ogrevanjem na elektriko, z vodnimi črpalkami ali ogrevanjem na sončne celice, saj predstavlja najbolj varčno obliko ogrevanja. Dodaten bonus, ki ga predstavljajo kamini v bivalnih prostorih pa je čar ognja in domačnosti.

Drugi govorijo o moderni obliki, mi govorimo o kakovostni obliki

Po pravici povedano, pri nas ne damo veliko na modne trende. Naš pristop je dolgoročen. Smo pa zainteresirani za kakovostno obliko, ki je tudi del naše kulture. Za naše kupce tako zagotavljamo, da sta funkcionalnost in izgled združena v najboljši meri (v simbiozi). Naše načelo je, da mora tisto kar je privlačno tudi delovati, kar pa deluje mora biti tudi privlačno.

Inteligentno in ekonomično ogrevanje

Zahvaljujoč inovativnim kontrolnim sistemom, je ogrevanje na topel zrak, ki ga nudijo RIKIni peletni kamini, ne samo zelo priročno, vendar tudi zelo učinkovito. Sami lahko reducirate sobno temperaturo, ki jo zagotavlja vaš primarni ogrevalni sistem, na 15°C, medtem ko s pomočjo RIKInega kamina na pelete zagotavlate potrebno dodatno toploto ob pravem času s pritiskom na gumb, s časomerilcem (timerjem) ali s telefonskim klicem. Na tak način lahko prihranite 30% vaših stroškov ogrevanja (pri redukciji za 1°C se vaši stroški primarnega ogrevanja znižajo za 6%)..